Co je to glamping?

4. 9. 2024 10:28

Víte co je to glamping a kde můžete netradiční ubytování v České republice najít? Dáme vám tip na úžasné glampingy, spát budete ve komfortním stanu, kopuli nebo dokonce na posedu.

Co je to glamping?

Netradiční glamping

Glamping je kombinace táboření v přírodě s výhody klasického ubytování, ve zkratce je to luxusní kemping. Glamping nejsou pouze velké stany, ale do glampingu řadíme také netradiční jednoduché stavby, které většinou nejsou pevně spojeny se zemí, galmping tak může být například týpí, maringotka, odstavený železniční vagon, kopule, velmi oblíbený dům ve stromě nebo na vodě, tiny houses (malé domky), nebo dokonce i posed. U glampingových zařízení je kladen důraz  hospodárnost a trvalou udržitelnost,  energetickou soběstačnost. 

Výhody glampingu

Jednoznačnou výhodou glampingu je netradiční design, výjimečnost zařízení. Důraz je také často kladen na prostředí, ve kterém se ubytování nachází, můžete bydlet v lese, na vodě, na stromě, většinou se jedná o unikátní prostředí a často vzdálené od civilizace. Další výhodou glampingu je ZÁŽITEK, spát s výhledem na hvězdy, zvířata nebo v netradiční posteli, je zkrátka něco více, než jen klasický hotelový pokoj

Nevýhoda glampingu

Nevýhodou u některých zařízení je komfort, například suchý záchod, pouze studená voda, absence restaurace, zkrátka to co očekávate od klasického pobytu můžete u glampingu postrádat. Na druhou stranu, postel je vždy k dispozici. Další nevýhodou může být cena, poskytovatel takového zařízení si může účtovat více peněz za exkluzivitu pobytu.

Nabídka glampingu

Glamping Bahenec je nádherné ubytování v kopuli s luxusním vybavením včetně koupelny. Můžete se těšit na skvělé výhled do přírody přímo z postele. Noční obloha z postele také není k zahození. Kopule se nachází ve východní části Beskyd u horského hotelu Bahenec a to je velkou výhodou, jelikož můžete využít bazén i restauraci. 

Glamping v Bechyni se nachází na samotě v přírodě, ale kousek od penzionu Černická obora, kde si můžete dopřát luxus v podobě teplého jídla a sprchy. Stany jsou vybaveny manželskou  postelí, posezením a led lampiony dokreslující romantickou atmosféru. Součástí glampingu je venkovní posezení s houpací sítí. 

Glampingový posed v Křivoklátských lesích je netradiční glamping s pozorováním zěře. Posed je vybaven 2 lůžky, posezením s výhledem na krmelec, termovizí a minibarem, který je v ceně pobytu. Naopak tu nenajdete sprchu ani záchod, tohle je skutečně surový glamping v lese. 

Historický glamping v tvrzi Malešov nabízí skvělé ubytování v rytířských stanech s tématikou středověku. Luxusní stany jsou vybaveny manželskou postelí, 2 oddělenými lůžky, koupelnou, zamykací truhlou. O dokonalou atmosféru se postarají led lucerny a výzdoba. Dopřát si můžete i koupel v kamenné lázni, večeři ve stylové restauraci. 

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!