Dárek pro muže

11. 9. 2024 13:57 Zážitky

Víme po čem muži touží, poradíme vám jak vybrat správný dárek pro muže. Vybíráme nejlepší dárky pro automobilové fanoušky, adrenalinové šílence i věčné hračičky.

Dárek pro muže

Jak vybrat dárek pro muže?

Lámete si hlavu jaký dárek pro muže je ten pravý. Většina mužů miluje auta, ale vybrat ideální zážitkovou jízdu nebude jen tak. Adrenalinové zážitky je další nejčastější kategorie, kde se hledají dárky pro muže a pak jsou tu věčné hračičky. 

Dárek pro automobilové fanoušky

Vybrat zážitkovou jízdu bývá pro ženu celkem oříšek, nejčastěji se setkáváme s dotazem, jaké auto je to pravé, je lepší jízda po dálnici nebo na okruhu? Odpověď skutečně není jednoduchá. V první řadě je důležité položit si 3 zásadní otázky. Za prvé jaký finanční limit na dárek máme, za druhé, jak zkušený řidič je příjemce dárku a poslední neméně důležitá otázka, v jaké lokalitě se zážitek bude může konat.

Dálniční jízda v supersportu

Standardní délku dálniční zážitkové jízdy pořídíte v rozmezí 1 200Kč  - 2 700Kč.  Můžete darovat jízdu v levnějších autech Subaru WRX STi, Camaro, Porsche Cayman, Golf GTI, Toyota Yaris GR a další. Vrcholem nabídky je samozřejmě Ferrari, Lamborghini, Porsche nebo dokonce i McLaren. U dálniční jízdy je třeba brát v potaz, že se nejedná o divokou jízdu v zatáčkách, nevyzkoušíte si rychlost přes 200 km/h, ale na druhou stranu, v poměru cena / výkon se jedná o nejlepší zážitek se supersportem.

Pokud se spokojí s akcelerací v menších rychlostech, která je ve skutečnosti tím největším zážitkem a chce si posedět déle v autě, darujete dálniční jízdu. I taková projížďka městem, kde se za vámi každý otáčí a tiše vám to závidí, není úplně k zahození. Na dálniční jízdu jsou vhodnější prémiová auta, jelikož nejde tolik o rychlosti, ale právě o ten pocit sedět a vyzkoušet si vůz, který je pro většinu z nás nedosažitelný. 

Výhody dálniční jízdy

Cena zážitku
Dostatek termínů
Pestrá nabídka lokalit
Délka strávená v autě
Více prostoru pro focení
Pohledy lidí na ulici :-)

Nevýhody dálniční jízdy

Jízda v provozu
Menší maximální rychlosti
Obezřetnost v zatáčkách, silnice není uzavřena

Supersportem na velkém okruhu!

Projet se například ve Ferrari na Masarykově okruhu je nevšední zážitek, ale pozor komu to dáváte. Prémiová auta jezdí na okruhu většinou s nastavením plné kontroly asistentů a v režimu normal. To znamená, že vůz řadí v nižších otáčkách, aby nedocházelo k přetočení vozu při vyjetí ze zatáčky, což se u vozu s výkonem přes 500 koní může snadno stát a nejvíce na to trpí téměř závodní speciál McLaren. Je tedy otázka komu chcete jízdu v superspotu věnovat. Má doma běžné auto, je to dobrý řidič, ale nemá zkušenosti se silnými auty, pak jsou prémiová auta skvělou volbou a užije si jízdu mírou vrchovatou. 

Hledáte dárek pro muže se zkušenostmi s rychlou jízdou, má doma silnější vůz, pak je lepší volbou kategorie méně výkoných supersportů, které nemají v nastavení tolik asistentů a dovolí řidiči ostřejší jízdu. Mezi taková auta patří Subaru, Toyota Yaris GR, BMW, Audi R8, Golf GTI, Porsche Cayman. Především Audi R8 je nedoceněný supersportem, který umí nabídnout pořádnou nálož emocí. 

Výše zmíněné vozy z nižší kategorie můžete prohnat i na polygonech nebo menších okruzích. Ideálním místem je například Autodrom Sosnová, malý okruh Most a Brno, nebo Czechring v Hradci Králové,  naopak polygony nejsou vhodné pro prémiové supersporty. Pokud jste se rozhodli pro závodní okruh, můžete vybírat hned tři, Autodrom Brno, Most a Slovakiaring u Bratislavy. S výběrem auta si nedělejte starosti, vůz si může jednoduše vyměnit během rezervace z aktuální nabídky, nebo můžete rovnou pořídit jízdu bez výběru konkrétního vozu na Masarykově okruhu i na Autodromu Most

Výhoda velkého okruhu

Jízda na uzavřené trati
Pouze pár vozů na okruhu
Velký prostor pro vyzkoušení supersportu
Vyšší rychlosti
Závodní okruh!

Nevýhody velkého okruh

Krátký čas strávený ve voze
Vyšší cena za 1 kolo
Vyšší riziko nezvládnutí zatáčky
Málo termínů
Jízda pod limitem vozu v zatáčkách

Výhody polygonu / malého okruh
O něco nižší cena oproti velkému okruhu
Ostřejší jízda v méně výkonných supersportech

Nevýhody polygonu / malého okruh

Krátké rovinky a tedy i menší rychlosti
Nevhodné pro prémové supersporty

„Pro závodníky“

Pro automobilové nadšence, kteří milují adrenalinovou jízdu doporučujeme závodní speciály. Na velkém okruhu nabízíme testovací jízdy nebo dokonce závod v závodním speciálu BMW bez jakéhokoliv omezení, zkrátka jízda na plný plyn. Vhodné jsou jakékoliv zážitky v kategorii RALLY, tady nemůžete sáhnout vedle. To samé platí o jízdě v závodní buggy, jedná se o jeden z nejlépe hodnocených zážitků. V závodní buggy nabízíme dokonce trénink s mistrem Evropy Burianem, vybrat si můžete Sedlčanskou kotlinu nebo Dolní Bousov.

V nabídce u nás najdete i formule, pro začátečníky doporučujeme letiště Kámen u Pelhřimova a letiště Žilina nebo Trenčín. Tady si bezpečně vyzkoušíte maximální výkon závodní formule kategorie Master i F4. Jízdu je možné uskutečnit i na okruhu, ale to doporučujeme pouze těm, kteří mají za sebou jízdu na letišti, nebo jezdili závodně alespoň motokáry. Na okruh může samozřejmě vyrazit i nezkušený jezdec, ale nebude to o vyzkoušení výkonu a schopností formule, na druhou stranu, kdo může říct, že řídil formuli na okruhu?

Program rally jezdcem na zkoušku v Sosnové, jedinečný zážitek umožňuje zažít skutečný závod z pozice rally jezdce. Půjčujeme závodní speciály značky Ford. Jedná se o skutečný amaterský závod vhodný i pro nováčky bez licence. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena, alternativou jsou testovací jízdy na letišti v Plzni, jedná se o stejné závodní speciály, opět zákazníky skvěle hodnocený zážitek. Náš tip je profesionální závodní simulátor s možností tréninku na daný okruh, tento závodní simulátor využívají profesionální závodníci k tréninku.

Velká auta pro velké muže :-)

Silniční auta je moc neberou, touží po pořádném monstru? Pak je ideální kategorie OFFROAD ZÁŽITKŮ. Nejčastěji pořizovaným dárkem je jízda Hummerem a Dakarskou Tatrou případně Tatrou Truck Trial. V nabídce máme ještě větší kolosy, co třeba BVP nebo tank?

Adrenalin pro muže

Když se řekne adrenalinový zážitek většinu napadne Tandemový seskok padákem a Bungee Jumping. Jedná se jednoznačně o největší adrenalin, který v ČR můžete zažít. Nicméně jsou tu i jíné adrenalinové zážitky, co třeba let stíhačkou, akrobatický let, kurz přežití, speleo ferrata a nebo náš tajný tip Canyoning ve Slovinsku.

Dárek pro hračičky

Tady je to naprosto jednoduché, vyberte dárek z kategorie SIMULÁTORŮ nebo únikovou hru. Obě kategorie nabízejí výjimečné zážitky, můžete letět ve 100% replice kokpitu, řídit závodní auto, na kterém trénují závodníci, vyzkoušet si let stíhačkou s výsuvný kokpitem, zkrátka není simulátor jako simulátor. Z únikových her máme to nejlepší, zažít Dům Duchů, Poltergeist, Kingdom Come je nezapomenutelný zážitek na celý život. 

Na závěr je dobré vědět, že si zážitek může kdykoliv sám vyměnit za jiný, chybu tedy udělat nemůžete. Platnost poukazu je 12 měsíců. Pokud si stále nevíte rady, věnujte univerzální poukaz

 

 

 

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!