Restaurace jsou stále zavřené a tak přinášíme další gurmánský zážitek přímo do vašich domovů. Problém těchto sušenek🍪 je, že jsou poměrně návykové, zvlášť pokud je necháte zaležet.
Dokonalý zážitek se také musí poprat se současnou situací, ale víme, že bude líp. Máme více času na ostatní věci, děti milují sladké, tak proč nezkusit něco nového, co by se dalo nazvat gurmánským zážitkem a troufám si říct, že tyhle čokoládové sušenky jsou prostě dokonalé. Tak jdeme na to👍.
Co budeme potřebovat?
Sušenky:
150 g hladké mouky
30 g jemně mletých mandlí
75 g neslazeného kakaa
1 lžička jedlé sody
¼ lžičky prášku do pečiva
250 g cukru
180 g másla
1 vejce
Špetku soli
Náplň
125 g mascarpone
125 g ricotty
1 polévková lžíce vanilkového cukru
1 čajová lžička citronové šťávy
Cca 15-18 kusů plněných sušenek
Příprava: 30 minut + 15 minut chladnutí
Jak na to?
Sušenky: troubu předehřejeme na cca 180°C a plechy vyložíme pečícím papírem. Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vejce a postupně přimícháme sypké ingredience. Vypracujeme měkké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme cca 15 minut odpočnout v lednici.
Polévkovou lžící vykrajujeme kusy těsta, ze kterých vytvoříme kuličky, ty na plechu mírně zploštíme. Mezi sušenkami nechejte dostatečné rozestupy, během pečení se roztečou (měly by být cca 5 cm od sebe). Sušenky pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme zcela vychladit.
Náplň: V misce vymícháme mascarpone, ricottu, citronovou šťávu a cukr dohladka.
Do středu sušenky dáme trochu náplně, přikryjeme druhou sušenkou a lehce zmáčkneme.
Sušenky můžeme podávat ihned, ale nejlepší jsou druhý den, kdy se náplň trochu zaleží.
Dobrou chuť přeje Marika😉